Sănătatea în România Știri

Sancțiuni la centrul de vaccinare de la RomExpo, unde un tânăr vaccinat cu Pfizer a primit la rapel vaccin Moderna

Inspectori ai Direcției de Sănătate Publică București au mers în control la centrul de vaccinare nr. 5 din cadrul RomExpo, după ce un tânăr a sesizat că i-a fost administrat vaccinul Moderna în loc de vaccinul Pfizer la rapel.

În urma verificărilor, inspectorii DSP București au constatat o serie de nereguli. Printre altele, inspectorii au descoperit lipsa procedurilor de lucru,  dar și că personalul medical și auxiliar nu este instruit privind modul de lucru pentru fiecare etapă (triaj epidemiologic, înregistrarea pacientului cu scanarea cărții de identitate, îndrumare către cabinet, vaccinare, supraveghere post-vaccinare și eliberarea adeverinței).

Ministerul Sănătății anunță că, în urma celor sesizat de DSP București, au fost aplicate trei sancțiuni.

A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 20.000 de lei pentru Centrul de vaccinare aparținând de Complexul Multifuncțional Caraiman pentru neîntocmirea procedurilor/protocoalelor și neinstruirea personalului în ceea ce privește modul de lucru și administrarea vaccinurilor Pfizer și Moderna.  O sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei pentru medicul coordonator pentru nerespectarea protocoalelor/procedurilor de lucru și neinstruirea personalului.  O sancțiune contravențional în valoare de 2.000 de lei asistentului medical pentru nerespectarea protocoalelor/procedurilor de lucru”,  se arată într-o informare a Ministerului Sănătății. .