Știri

Ce s-a întâmplat cu tânărul din Timișoara, salvat de medici după 3 săptămâni la terapie intensivă, după ce a cerut să fie externat

foto: captură din video Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara

Reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara au făcut publică, la începutul acestei luni, mărturia tulburătoare a unui tânăr de 34 de ani. Timp de aproape 3 săptămâni, acesta a stat la terapie intensivă, unde a fost intubat. Medicii i-au salvat viața, iar tânărul mărturisea la acel moment că “am văzut acum, pe propria piele, că e mai bine să te vaccinezi, decât să nu o faci și să ai o formă atât de gravă. E mai bine să te vaccinezi decât să îți pui viața în pericol”.

Finalul a fost însă unul tragic, după cum au anunțat reprezentanții spitalului. Bărbatul a insistat să fie externat, deși starea sa era în continuare gravă, și a plecat acasă pe semnătură. La câteva ore după ce s-a externat la cerere, a murit.

Colegii din ATI au insistat ca tânărul de 34 de ani să rămână în continuare în spital, pentru că starea sa nu era prea bună, dar spre seară acesta a plecat, după insistenţele sale, la cererea sa, pe semnătură. Medicii i-au spus ca măcar să rămână în Timişoara, ca în caz de înrăutăţire a stării de sănătate să poată reveni mai repede la spital. Dar domnul a plecat în satul Igriş, la 60 kilometri de Timişoara, unde i s-a făcut rău, probabil din cauza drumului, probabil a făcut embolie pulmonară şi a decedat. Familia sa a sunat la 112, dar până a ajuns ambulanţa, a fost prea târziu“, a declarat dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara, citat de Agerpres.