Sănătatea în România Știri

Mărturia tulburătoare a unui tânăr care nu credea în virus și în vaccin, după aproape 3 săptămâni la terapie intensivă: “Am crezut că o să mor în fiecare zi” (VIDEO)

foto: captură din video Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara

Reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara au decis să facă publică mărturia tulburătoare a unui tânăr de 34 de ani care, timp de aproape 3 săptămâni, a stat la terapie intensivă, intubat, timp în care medicii au luptat în fiecare secundă pentru a-i salva viața.

“Tânărul, care nu este vaccinat, s-a infectat cu SARS-CoV 2 pe când se afla în vacanță în Italia. Câteva zile și-a administrat singur un tratament cu vitamine. Când și-a dat seama că nu mai poate respira, a venit la spital. Gradul de afectare pulmonară era în acel moment de 80 la sută. A fost necesară intubarea lui pentru a-l putea salva. Timișoreanul spune că nu s-a vaccinat pentru că nu a crezut că ar putea face vreodată o formă severă de COVID-19”,  scriu reprezentanții spitalului pe Facebook.

Fiecare decide pentru viața lui, dar am văzut acum, pe propria piele, că e mai bine să te vaccinezi, decât să nu o faci și să ai o formă atât de gravă. E mai bine să te vaccinezi decât să îți pui viața în pericol”, a mărturisit tânărul pacient aflat de pe patul de terapie intensivă.

Potrivit medicilor, viața sa nu mai este acum în pericol, după o luptă continuă cu boala, dar vor trebui să treacă luni bune până când își va reveni în totalitate.