VIDEO Vrei să sprijini bolnavii din România? Învață cum să devii navigator de pacienți

Sistemul românesc de sănătate, în special cel public, este încărcat de probleme tocmai de aceea, de multe ori, pacienții sunt lăsați în plan secund. În sprijinul lor vin însă navigatorii de pacienți, oameni instruiți să îi îndrume și să le explice cum trebuie să facă față diagnosticelor, tratamentelor și mai ales relației cu sistemul de sănătate.

Navigatorii de pacienți sunt formați în cadrul Facultății de Biologie a Universității București. Realizatorii acestui curs l-au creat conștienți fiind că bolnavii din România au nevoie de sprijin atunci când intră în contact cu mediul spitalicesc.

„Ideea a apărut odată cu identificarea nevoii prezenței acestei meserii în sistemul sanitar. Toată lumea are o poveste personală, asta mi-a fost confirmat și de cursanții primei serii a acestui program. Din păcate cu toții avem experiența personală sau a cuiva drag care se lovește de problemele sistemului sanitar și într-adevăr în România există nevoie de a aduce și a dezvolta de a forma navigatori de pacienți, pentru a sprijini parcursul pacienților cronici în parcursul lor” susține conf. dr. Bianca Gălățeanu, prodecan Facultatea de Biologie, inițiator al cursului de navigatori de pacienți.

Prima serie de navigatori de pacienți a început deja cursurile, urmând să obțină diplomele și calificarea în această profesie după 9 săptămâni de studiu.

„Acest program a fost implementat și acreditat în Facultatea de Biologie a Universității din București și din dorința noastră de a oferi absolvenților noștri o nouă deschidere în cariera lor, o nouă oportunitate de carieră. Prima serie este acum în plină formare, am început cursurile pe 1 noiembrie. Cursul durează 9 săptămâni, sunt 180 de ore de formare dintre care 60 de ore de teorie și 120 de ore de practică” mai spune conf. dr. Bianca Gălățeanu, prodecan Facultatea de Biologie.

Categorii: Știri, Video
Tags: ,
Ți-ar putea plăcea