Știri

(VIDEO) Tudor Ciuhodaru, apel către CE și PE pentru finanțarea Institutului Cantacuzino

Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență și europarlamentar, care face parte din Comisia de Sănătate a Parlamentului European, a vorbit în plenul forului european de la Bruxelles despre necesitatea redeschiderii Institutului Cantacuzino.

Redeschiderea Institutului va putea salva mii de vieţi, susține Ciuhodaru, care a cerut Parlamentului European și Comisiei Europene finanțarea prioritară a acestui obiectiv. Potrivit lui Tudor Ciuhodaru, Institutul Cantacuzino este un obiectiv strategic nu doar pentru România, în contextul epidemiilor de gripă și rujeolă, dar și al numeroaselor infecții nu noul virus COVID-19.

Atenție, suntem pe un teren minat. Criza din spatele crizei coronavirsusului: măștile și echipamente de protecție, materialele sanitare sau vaccinurile nu se mai fabrică în România! Propun (din nou) 3 proiecte strategice și urgente pentru toți românii. Aceste legi pot salva multe vieți:1. Redeschiderea Institutului Cantacuzino și o fabrică românească de materiale sanitare în maxim 1 an- înființarea Companiei Farmaceutice Române.2. Vaccinuri românești asigurate gratuit și în cantități suficiente pentru toți românii.3. Introducerea educației pentru sănătate (adoptarea legii Ciuhodaru) ca materie obligatorie de studiu în toate școlile din România. Pentru a fi eficiente regulile elementare de igienă (spălatul pe mâini, igiena tusei și strănutului etc) trebuie cunoscute precum alfabetul sau tabla înmulțirii.Toți românii vor putea beneficia oricând de aceste legi. Ele asigură două lucruri la fel de importante:1. Intervenție rapidă și corectă pentru a rezolva rapid orice situație similară.2. Să ne asigurăm că suntem pregătiți oricând pentru o astfel de situație.Rețineți:1. Am cerut ca redeschiderea Institutului Cantacuzino să devină o prioritate și la nivel european și să beneficieze de finanțare corespunzătoare. 2. Soluția mea legislativă a fost adoptată deja în Parlamentul României (după ce a fost depusă de 7 ori!) dar 3. e momentul să accelerăm și la nivel euopean redeschiderea acestui obiectiv strategic nu doar pentru România (în contextul epidemiilor de gripă, coronavirus și rujeolă). 4. O strategie a Comisiei Europene în domeniul farmaceutic va fi realizată până la sfârșiul acestui an iar 10 milioane de euro sunt accesibili și pentru acest demers.5. Standardul european de calitate în sănătate, pe care l-am propus deja în Parlamentul European, trebuie să devină realitate.Vreau să fim tratați la Iași, București, Timișoara, Alba Iulia, Oradea la fel ca la Bruxelles. Și nu mă refer doar la tratamentul medical.

Gepostet von Tudor Ciuhodaru am Montag, 2. März 2020