Dacă în trecut tratamentele pentru infecția cu virusul care provoacă hepatita C nu erau foarte eficiente, astăzi există terapii moderne care au transformat această boală într-una vindecabilă.
Medicii susțin că șansele de vindecare ale hepatitei C datorită medicației moderne au crescut la aproximativ 98%.
„Din fericire, i s-a găsit acestui virus, un fel de călcâi al lui Ahile, și aceste medicamente care sunt țintite pe această zonă au fost dezvoltate și rezultatele chiar sunt foarte bune. În momentul de față noi vorbim de vindecare și de vindecare peste 95-98% la acești pacienți. Este unul din succesele pe care medicina l-a înregistrat în deceniul trecut” a declarat, la „Doctor Medika”, dr. Ștefan Lazăr, medic primar boli infecțioase în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” București.
În trecut, eficiența medicației pentru hepatita C era scăzută, iar terapiile administrate pacienților aveau foarte multe reacții adverse.
„În trecut această boală era tratată cu interferon care dădea o grămadă de reacții adverse, o stare proastă pacienților și psihologică și fizică. Dădea o depresie intensă…Era un tratament greu tolerat. Dar era singura soluție și aveam 50% șanse de reușită. În momentul de față noi vorbim despre tratamente de 8-12 săptămâni, adică foarte scurte și cu efecte secundare mai ușor de suportat. În momentul de față, s-au tratat pacienți de peste 90 de ani de hepatită C cu aceste preparate și au reușit să scape de acest virus” mai spune dr. Ștefan Lazăr, medic primar boli infecțioase în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” București.