Sfatul specialistului Stil de viață

(VIDEO) SPECIALISTUL MEDIKA TV ÎN NUTRIȚIE: ce mâncăm înaintea unui antrenament, cum ne păstrăm sănătatea oaselor și articulațiilor

Activitatea fizică sub forma sportului este recomandarea medicilor care însoțește orice sfat pentru reducerea numărului de kilograme sau pentru o viață sănătoasă. Atunci când facem sport sub îndrumarea unui profesionist –instructor de fitness, antrenor- la pachet cu recomandările pentru anumite exercții, vin și cele privind alimentația adecvată. Dacă, însă, ne alegem singuri ce tip de mișcare facem, cât timp și cu ce frecvență, este indicat să căutăm, din surse sigure, informațiile care ne ajută să rămânem sănătoși și să obținem efectul dorit prin mișcare.

Aplicațiile pe telefon sau alte dispozitive, pe care tot mai multe persoane le utilizează atunci când fac sport nu conțin, cu proritate, astfel de informații. De aceea, cele mai bune sfaturi vin de la profesioniștii care au o pregătire specifică, fie ei antrenori sau medici. În ultima ediție a emisunii Secretele Nutriției de la Medika TV, dr.Laura Ene a adus recomandări pentru păstrarea sănătății oaselor și articulațiilor atunci când facem sport. De pildă, o cură de gelatină, timp de 30 de zile poate avea efect la nivelul cartilajelor, ajutând la regenerarea acestora.

În cazul copiilor care fac sport, alimentația este cheia păstrării energiei de care au nevoie pe teren. Dacă, în general, copiilor nu le sunt recomandate sucurile din fructe, înaintea unui antrenament, acestea nu doar că sunt permise, ci și recomandate. Consumul de carbohidrați este, de asemenea, indicat înaintea unui antrenament.

Specialistul Medika TV în nutriție a mai explicat că cei care vor să slăbească trebuie să urmeze antrenamente care au o durată minimă de 30 de minute pentru că abia după acest interval de timp, organismul începe să ardă din grăsimi.

Emisiunea Secretele Nutriției, realizată de dr. Laura Ene, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, poae fi urmărită la Medika TV, în fiecare miercuri de la ora 17.00.