Partenerii infertili au șansa de a deveni părinți datorită unor proceduri medicale speciale prin care conceperea poate fi posibilă.
„Stabilim cauzele infertilității și le corectăm. Cele două mari metode de reproducere umană asistată care se folosesc în prezent sunt inseminarea intra uterină și fertilizarea in vitro” susține dr. Mirona Furtună, medic primar obstetrică-ginecologie, supraspecializare în infertilitatea cuplului.
Inseminarea intra uterină este o procedură medicală elaborată.
„Ce este insemninarea intra uterină? Este o procedură în care cuplul vine în clinica de FIV după un proces de stimulare a partenerei, un proces în care ne așteptăm să obținem de la ea un număr de 1, 2 folicului care să producă ovocite. La 36 de ore de la declanșarea ovulației cuplul vine în clinica de FIV, soțul dă o probă de spermă care este trecută prin medii speciale care selectează acei spermatozoizi care au calitatea bună și-i injectăm cu o canulă fină în cavitatea uterină. Ne așteptăm ca în 10-15 minute spermatozoizii să ajungă în trompa uterină” mai spune dr. Mirona Furtună, medic primar obstetrică-ginecologie, supraspecializare în infertilitatea cuplului.