Medicii Institutului ORL „Prof. Dr. Dorin Hociotă” din București avertizează cu privire la incidența crescută a cazurilor de cancer laringian pe care le diagnostichează și tratează. De cele mai multe ori, toate aceste cazuri au un numitor comun: fumatul!
„Din nefericire nu stăm foarte bine în sensul în care România ocupă un loc fruntaș, nedorit, atât în ceea ce privește incidența cancerului laringian, cât și din punct de vedere al mortalității cauzată de acest tip de cancer” a declarat la Medika TV, conf. univ. dr. Răzvan Hainăroșie, medic primar ORL, în cadrul Institutului ORL „Prof. dr. Dorin Hociotă” București.
Fumatul este considerat principalul factor de risc atunci când vine vorba despre cauzele care provoacă această afecțiune oncologică.
„Factorul incriminat cel mai important în apariția cancerului laringian este fumatul. Din păcate, populația din România fumează destul de mult, iar din acest motiv avem o incidență crescută a acestui tip de cancer” a mai spus dr. Răzvan Hainăroșie.
Boala afectează, în prezent, din ce în ce mai mulți tineri, potrivit specialiștilor.
„Dacă în mod tradițional, incidența era crescută în populația ceva mai în vârstă, din nefericire, în ultimii ani, odată și cu fumatul precoce, vârsta a scăzut foarte mult și astăzi putem asista la pacienți cu cancer laringian în jurul vârstei de 30 de ani” a explicat conf. univ. dr. Răzvan Hainăroșie, medic primar ORL, în cadrul Institutului ORL „Prof. dr. Dorin Hociotă” București.