Tot mai multe studii arată faptul că, în zilele de weekend, tinerii consumă foarte multe droguri. De cele mai multe ori, substanțele sunt combinate, consumatorii punându-și viețile în pericol.
Specialiștii au ajuns la concluzia că tinerii preferă să consume droguri mai mult în weekend, după ce au analizat apa reziduală provenită de la cluburi, după zilele sfârșitului de săptămână. În urma testelor s-a constatat prezența unor substanțe interzise în apa uzată.
„Ce este ciudat este că se combină foarte multe substanțe. Și acum în ultima vreme am văzut și niște statistici, a crescut consumul de droguri recreaționale, adică folosite în weekend și s-au făcut niște studii în apele reziduale din jurul cluburilor și crește în fiecare vineri seara, sâmbătă seara, nivelul de canabis și cel de cocaină din apele reziduale, ceea ce înseamnă că acolo se întâmplă” a declarat, la „Medika Antidrog”, Eduard Bondoc, psiholog clinician, Doctor în Medicină.
„Drogul violului”, o substanța periculoasă
Pe lângă combinația de substanțe interzise, psihologii susțin faptul că astăzi tinerii preferă să consume „drogul violului”. “Drogul violului” este denumirea dată unei substanțe utilizată pentru a seda o persoană fără consimțământul său, cu scopul de a o abuza sau de a o agresa sexual. Foarte important de știut este că acest drog este incolor, inodor și inspid de aceea este greu de detectat de persoana care o ingerează.
„Iar apropo de așa-zise noutăți, am un caz al unei fete căreia i s-a pus în paharul de suc rohybnol, așa numitul „drog al violului”. Din fericire a scăpat, dar este încă traumatizată” a mai spus Eduard Bondoc, psiholog clinician, Doctor în Medicină.
Comunicare deschisă părinți-copii
Psihologii atrag atenția că părinții refuză categoric să discute cu copiii lor despre aceste probleme, precum este cea generată de consumul de droguri.
„Nu există comunicare deschisă pe tema asta, a raporturilor care se pot întâmpla în cluburi și a pericolelor ce pot apărea pe partea relațiilor intime. Acum există o impulsivitate crescută pentru a ajunge la relații intime și și se ajunge și la situații reprobabile. Părinții nu știu aceste riscuri, mulți și ne închipuie, dar nu știu cât de departe se poate ajunge” a mai spus Eduard Bondoc, psiholog clinician, Doctor în Medicină.