Din dorința de a preveni o sarcină nedorită, multe femei, în special tinere, apelează la pilula de a doua zi. Acest tratament are eficiență în prevenirea sarcinii, dar poate afecta organismul dacă nu este administrat corespunzător. Iată ce spun medicii despre pilula de a o doua zi.
Pilula de a o doua zi are în compoziția sa foarte mulți hormoni al căror rol este de a preveni o sarcină nedorită. Multe femei, în special tinere, administrează incorect acest tratament, iar din această cauză pot avea probleme de sănătate
„Acea sarcină nedorită poate fi oprită prin pilula de a doua zi. Această pilulă reprezintă o doză mare de hormoni care trebuie administrată când s-a întâmplat, să zic, accidentul. Dar nu trebuie administrată în fiecare lună, pentru că poate deregla întreaga balanță hormonală. Vă dați seama ce înseamnă pentru organism să bagi o doză mare hormoni” explică dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie.
Fertilizarea in vitro, efecte similare
Aceleași probleme pot să apară și din cauza fertilizărilor in vitro. Această metodă de a obține o sarcină este benefică, însă utilizată mult timp poate provoca dereglări hormonale și dezechilibre la nivelul întregului organism.
„Așa se întâmplă și cu fertilizările in vitro. Ele sunt bune, ele aduc bucurie pentru mame, dar la multe dintre doamne, în timp, apar probleme de tulburări hormonale, chisturi ovariene, și chiar boli mai grave. Deci trebuie să fim atente” mai spune dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie.