Deși au probleme stomatologice, foarte mulți români ajung la rar la cabinet din cauza costurilor ridicate ale procedurilor și tratamentelor. În spatele acestor prețuri există însă costuri asociate, ceea ce determină o calitate bună a serviciilor.
„În momentul în care prezentăm unui pacient planul de tratament, bineînțeles că sunt niște costuri asociate care sunt compuse din tot ce înseamnă parte logistică, costuri ale cabinetului, costuri ale biomaterialelor, costuri ale implanturilor, cât și costuri ale personalului. În momentul în care vorbim de costuri de genul acesta, vorbim despre o calitate a biomaterialelor, de o calitate a cabinetului în care intră pacientul și a întregului set-up, pentru că nu este o simplă cameră în care pacientul intră și printr-o magie îi oferim tratamentul” a declarat, la „Doctor Medika”, dr. Matei Trăistaru, medic stomatolog, specialist în chirurgie dento-alveolară.
Tehnologie modernă, costuri mai mari
Un alt motiv pentru care intervențiile stomatologice costă este legat de investițiile făcute de clinici și cabinete în aparatele medicale utilizate de specialiști. Tehnologia la rândul său costă, iar pentru amortizarea echipamentelor este necesară o ajustare a prețurilor impuse pacienților.
„Am auzit-o personal de multe ori că un anumit tip de tratament, per manoperă sau pe o perioadă mai îndelungată, față de așteptările pacientului a durat mai puțin și automat a pus întrebarea: dar dacă a durat mai puțin, de ce plătesc atât de mult? Este în spate experiența, sunt eventuale eșecuri, și tehnologia modernă. Care înseamnă niște costuri” mai spune dr. Matei Trăistaru, medic stomatolog, specialist în chirurgie dento-alveolară.
Cum se stabilește prețul?
În momentul în care un pacient ajunge într-o clinică stomatologică, acestuia i se prezintă un plan de tratament, precum și costurile aferente. Chiar dacă unele tarife pot părea ridicate, trebuie știut faptul că medicul va lua în calcul, în primul rând, beneficiile care îi vor îmbunătăți sănătatea orală pacientului.
„Din momentul în care pacientul vine datoria noastră este să le oferim un plan de tratament ținând cont și de factorul financiar, dar simultan uitându-mă în primul rând la factorul biologic” a mai spus dr. Matei Trăistaru, medic stomatolog, specialist în chirurgie dento-alveolară.