Atacurile de panică sunt un simptom comun al multor probleme din sfera psiho-emoțională. Multe persoane, de teama de a nu fi judecate, aleg să trateze atacurile de panică la camerele de gardă ale spitalelor, în loc să ceară ajutorul unui medic psihiatru sau al unui psiholog.
„E un conflict între ceea ce ne dorim și ceea ce se întâmplă. Sunt multe cauze, dar atacul de panică nu e ca un diagnostic, el trebuie integrat undeva. Și dacă se repetă destul de frecvent urgențe crezând că fac un AVC sau un infarct. Este greu să accepte că fac un atac de panică și că trebuie să se prezinte la un psihiatru și urgentiștii în loc să se ocupe de cazurile severe, se ocupă de acești pacienți” susține dr. Maria Radu, medic primar psihiatru.
Pentru a cere sprijinul specialistului care poate ține sub control atacurile de panică, pacienții trebuie să lupte cu multe prejudecăți.
„Oamenii care au astfel de probleme se simt stigmatizați și de aceea aleg să meargă la serviciile de urgență. Cred că aici trebuie schimbate niște mentalități. Sănătatea psihică e cea mai importantă pentru că, de fapt, poate dezechilibra tot organismul și ne poate dezechilibra toate relațiile din jur” mai spune dr. Maria Radu, medic primar psihiatru.