VIDEO Cum fac față spitalele mici fenomenului drogurilor

Dacă spitalele mari, din marile orașe, pot manageria din punct de vedere terapeutic fenomenul drogurilor, nu la fel se întâmplă și în unitățile medicale din micile orașe. De cele mai multe ori, pacienții intoxicați cu droguri sunt transferați către alte unități medicale.

Marea problemă a spitalelor mici o reprezintă lipsa de personal. „Este o lipsă de personal în spitalele mici. Sunt mulți medici care ne spun că: „aș putea să-l monitorizez, dar am mulți pacienți pe care trebuie să-i urmăresc în noaptea asta” și sunt depășiți de situație și nu pot manageria atât de mulți pacienți singuri, într-o gardă. Deficitul de personal este o mare problemă” spune dr. Raluca Darie, medic specialist toxicolog la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, București.

Pentru a preveni consumul de droguri, medicii le recomandă părinților să fie mult mai apropiați de copii lor și să-i susțină emoțional. „Părinții trebuie să fie atenți la ce le comunică adolescenții, pentru că ei comunică. Dacă simt că pot avea încredere în cei care îi ascultă, se deschid și își povestesc suferințele sau nemulțumirile. Trebuie să-i ajute și să le suplinească nevoile emoționale, psihologice nu doar cele materiale” mai spune dr. Raluca Darie, medic specialist toxicolog la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, București.

Categorii: Exclusiv, Video
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea