De foarte multe ori, problemele medicale care apar, mai ales în sezonul rece, sunt puse pe seama frigului de afară. Deseori atunci când căutăm o explicație pentru faptul că ne-am îmbolnăvit în această perioadă susținem că „ne trage curentul”. În realitate, frigul ar putea influența starea noastră de sănătate. Află din acest articol ce se întâmplă de fapt.
„Treaba asta cu ne trage curentul este cumva specifică nouă românilor. Frigul în sine nu face altceva decât să scadă circulația în anumite teritorii, iar în sezonul rece, acolo unde avem mai multe bacterii pentru că lor le place, respectiv virusurilor pentru că le plac aceste temperaturii mai scăzute, dacă avem un flux un sânge care nu poartă semnificativ acele celule care se află în periferie să ne apere, evident că acest cumul de factori duce la o îmbolnăvire” susține dr. Carmen Cristescu, medic primar medicină internă.
Pentru a preveni îmbolnăvirile specifice sezonului rece, recomandarea este de a merge periodic la controale medicale și de a discuta cu medicii orice modificare care apare în organismul nostru.
„Dar frigul în sine nu ne produce nicio îmbolnăvire per se. De aceea contactul care există între medicul curant și pacient sau între medicul de familie și pacient trebuie să fie unul strâns în perioada aceasta. Pentru că anumite indicații depind de ce avem noi în sezonul medical” mai spune dr. Carmen Cristescu, medic primar medicină internă.