ALERTĂ: CORONAVIRUS Sănătatea în România Știri

VIDEO: Ce se va întâmpla după ce va trece greul COVID-19. Specialist: “Trebuie să se renunțe la metehne și să se pună accent pe investițiile în Sănătate”

Pandemia, prin modul fulminant de evoluție a unora dintre cazuri, a prins pe picior greșit chiar și cele mai performante sisteme de sănătate din lume. Numeroase țări au fost, practic, îngenuncheate de noul coronavirus, inclusiv din rândul celor cu un sistem sanitar performant și cu spitale dotate cu aparatură de ultimă generație. Aparatura pentru terapie intensivă și ventilatoarele s-au dovedit insuficiente, iar medicii au fost puși în fața unor situații cu care nu s-au confruntat niciodată.

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a spus la Medika TV că, până acum, măsurile luate de autorități și-au dovedit eficiența. Indiferent cât va dura însă pandemia, sistemul medical nu va mai fi la fel cum era înainte de apariția noului coronavirus. Specialistul spune că, dincolo de pandemie, cu toții trebuie să punem umărul la treabă, pentru că sistemul sanitar românesc are nevoie de schimbări majore: de la investiții masive în infrastructura spitalicească până la schimbarea mentalităților și oamenilor care nu au adus nimic bun în sistem.