VIDEO Ce este bruxismul sau scrâșnitul dinților? Medicul Lorelai Nassar a explicat totul la Medika TV

Scrâșnitul dinților sau bruxismul, așa cum este cunoscută această problemă din punct de vedere medical, reprezintă uzura dinților și chiar a gingiilor. Acest gest este făcut mai ales în timpul somnului și afectează serios sănătatea orală.

„Deseori medicul stomatolog este cel care pune diagnosticul pentru că pacienții chiar nu-și dau seama și medicul poate să observe suprafețe de abrazie a dinților, poate să observe leziuni la întâlnirea dintelui cu gingia. Pentru că o persoană care scrâșnește din dinți, nu numai că-și uzează proprii dinți, dar provoacă și o mică cavitate în locul unde se întâlnește dintele cu gingia și aspectul acesta este tipic” susține dr. Lorelai Nassar, medic stomatolog chirurgie oro-maxilo-facială și implantologie, Clinica de Implantologie Lorelai Nassar, invitată în cadrul emisiunii „Doctor Medika”.

Și articulațiile au de suferit

Medicii stomatologi atrag atenția cu privire la faptul că, din cauza scrâșnitului dinților, nu doar dantura are de suferit, ci și articulația mandibulei, din cauza presiunii foarte mare pe care acest gest o pune pe această articulație.

„ Pacientul nu-și uzează doar dinții, dar și articulațiile. Articulația temporomandibulară  care este singura articulație bimobilă, singura articulație care este solicitată când scrâșnești din dinți. În decursul unei zile avem 10.000 de cicluri masticatori. Scrâșnind din dinți, numărul lor se multiplică și efortul pe care îl exercităm pe articulație este imens” mai spune dr. Lorelai Nassar, medic stomatolog chirurgie oro-maxilo-facială și implantologie, Clinica de Implantologie Lorelai Nassar.

Cum ne afectează guma de mestecat?

Pe lângă bruxism, putem afecta sănătatea articulației mandibulei și prin mestecatul gumei. Practic, atunci când mestecăm suprasolicităm această articulație. De asemenea, ne putem da peste cap și digestia.

„Medicii stomatologi contraindică mestecatul de gumă pentru că tot la fel multiplicăm foarte mult solicitarea articulației. Ca să nu mai spun că și digestia are de suferit din cazua mestecatului gumei” mai spune dr. Lorelai Nassar, medic stomatolog chirurgie oro-maxilo-facială și implantologie, Clinica de Implantologie Lorelai Nassar.

Categorii: Știri, Video
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea