Pentru a scăpa de excesul de grăsime de pe corp, multe persoane apelează la liposucție. Această procedură medicală dă însă rezultate doar în anumite situații. În cele mai multe cazuri, doar chirurgia poate oferă acea remodelare corporală mult dorită.
„Lipoaspirația sau liposucția permite micșorarea unor depozite de grăsime localizate, în anumite zone ale corpului, unde ea este în exces, cu condiția ca respectiva zonă să aibă o piele fermă, tonică. Nu poți să îmbunătățești o piele prin această metodă în momentul în care ea are piele în plus. Pentru că, practic, atunci când există piele în plus și micșorăm suportul de grăsime de dedesubt îl micșorăm prin liposucție, rămâne mult mai multă piele în exces” explică prof. dr. Carmen Giuglea, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, șef Secție Chirurgie Plastică la Spitalul „Sfântul Ioan” din București și președinte al Societății Române de Chirurgie Estetică.
Liopusucția este o procedură mai ușor de utilizat care nu lasă cicatrici vizibile. Totuși ea poate fi utilizată doar în condiții stricte.
„Este foarte bună această intervenție pentru că este o intervenție fără cicatrici sau cu cicatrici minime. Se folosește un aparat special, cu ultrasunete sau laser, care scoate grăsimea micșorând stratul de grăsime din zonele pe care le hotărâm împreună cu pacientul. Dar indicația este clară și strictă” mai spune prof. dr. Carmen Giuglea, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, șef Secție Chirurgie Plastică la Spitalul „Sfântul Ioan” din București și președinte al Societății Române de Chirurgie Estetică.