Masajul ne ajută să ne relaxăm corpul și musculatura după o zi încărcată de activități. Sunt însă și situații în care terapia prin masaj este contraindicată. Specialiștii ne învață când să mergem la masaj și când nu.
Masajul își dovedește eficiența mai ales atunci când vorbim despre problemele musculare sau când simțim că suntem tensionați.
„În unele cazuri clar masajul ajută, mai ales când vorbim de contracturi musculare, de edem local. Putem face drenaj limfatic prin masaj. Deci sunt diferite diagnostice care, da este indicat masajul” susține dr. Tarek Nazer, medic primar ortoped.
Atunci când este vorba despre o inflamație la nivelul articulațiilor, medicii susțin însă că masajul nu ajută foarte mult. Sunt situații în care, un masaj poate amplifica inflamația.
„Dacă suferim o inflamație la nivelul unei articulații, masajul nu ajută deloc. La fel se întâmplă și cu compresele calde sau reci. Dacă avem o inflamație nu trebuie să încercăm să punem ceva cald. Poate ne simțim bine pe moment, dacă încercăm să stăm în apă caldă, dar ne simțim bine pe moment. Inflamația crește când e vorba de căldură. Trebuie să punem mereu ceva rece când vorbim de inflamația locală” mai spune dr. Tarek Nazer.