Alimentele nesănătoase reprezintă un factor de risc în dezvoltarea multor patologii. Studiile au demonstrat că între produsele alimentare considerate periculoase și apariția cancerului de sân există o strânsă legătură.
Deși s-a crezut că moștenirea genetică joacă un rol major în dezvoltarea cancerului mamar, în realitate, spun specialiștii, cele mai multe boli oncologice apar fără a avea legătură cu genetica.
„Ponderea geneticii este redusă deși e dramatică pentru foarte puțină lume. În ansamblul cancerelor, sigur, sunt 5% cancere genetice. Dar, sigur, 90% din cancere sunt negenetice. Poate conta eventual și o predispoziție familială, poate conta o predispoziție a obiceiurilor care se transmit și sunt obiceiuri rele. Dar în mare parte, cancerul este provocat de stilul de viață” spune dr. Ștefan Voiculescu, medic primar chirurg specializat în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor sânului, Doctor în Științe Medicale.
Medicii atrag atenția că alimentația nesănătoasă poate fi un factor de risc în apariția acestei boli. Totul pentru că alimentele de astăzi conțin multe substanțe chimice dăunătoare pentru organism.
„Varianta scurtă ar fi: dacă am putea trăi ca bunicile noastre ar fi un lucru foarte bun. Somnul este foarte important, apoi vorbim despre alimentația nesănătoasa. Știm cu toții că nu mâncăm sănătos. Toate aceste chimicale sunt fie falși hormoni, fie substanțe care au valoare calorică ridicată” mai spune dr. Ștefan Voiculescu, medic primar chirurg specializat în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor sânului, Doctor în Științe Medicale.