Viața în izolare nu ucide spiritul! Cum își găsesc cele mai sociabile națiuni subterfugii pentru a depăși izolarea

Izolarea socială nu este ușor de suportat. Pentru singuratici este o perioadă mai ușor de traversat, dar pentru persoanele foarte sociabile poate fi un chin. Specialiștii spun că oamenii obișnuiți cu o comunicare constantă vor avea de suferit, pentru că au nevoie de contact personal. Singurătatea poate transforma un om până la îmbolnăvirea lui fizică, avertizează un articol din Der Spiegel, care vine și cu soluțiile găsite de oamenii de pe întreg mapamondul pentru a nu se simți singuri. Să fii singur nu este același lucru cu a te simți singur. „Faptul că oamenii se distanțează unul de celălalt nu trebuie neapărat să conducă la izolarea socială”, spune Suh Sooyeon, profesor de psihologie la Universitatea Sungshin din Seul.

  1. Apelurile video și SMS-urile sunt de mare ajutor în această perioadă. Nu faceți economii cu niciunele dintre ele!
  2. Gătitul sau alte preocupări casnice pot schimba starea de spirit. În Coreea există chiar și o modă: să prepare cafeaua Dalgona, o băutură fierbinte din cafea, zahăr și apă care trebuie amestecate de 400 de ori.
  3. Cursuri online de yoga, dans, fitness. Ofertele abundă în online.
  4. Lectură online . Actorul german Ulrich Matthes, de exemplu, a citit balade de Friedrich Schiller pentru DER SPIEGEL.
  5. Petreceri virtuale, pe FaceTime sau alte rețele sociale. Derrick Jones, un DJ cunoscut în SUA sub numele de D-Nice, a trimis invitații pe pagina de Instagram la petreceri virtuale. Nu l-au ocolit invitați de seamă precum Jennifer Lopez, Rihanna sau Michelle Obama care au lăsat comentarii sau emoji.
  6. Întâlniri de grup pe diverse platforme. De pildă, organizația Alcoolicii Anonimi din New York și-a transferat întâlnirile pe platfoma video ZOOM, care poate reuni până la 100 de participanți. Cererea este mai mare pentru că, în izolare, tentația pentru alcool și droguri crește.
  7. Concerte la distanță. Cea mai frumoasă demonstrație prin care muzica aduce oamenii împreună a fost făcută de italieni. La orele stabilite, ei ies la ferestre și în balcoane pentru a cânta imnul naționale și arii celebre. Într-o situație disperată precum cea a Italiei, gestul  a sensibilizat lumea întreagă.
  8. Utilizarea simbolurilor. Este interesant cum într-o astfel de perioadă, oamenii devin foarte creativi. Desenele copiilor cu curcubeul care sădește speranță sunt arhicunoscute. Dar, în Japonia, de exemplu, face înconjurul rețelelor de socialziare imaginea cu Amabie, o sirenă mitică. Legenda spune că sirena a apărut prima oară în largul coastei Kuamamoto și ar fi spus: ”Dacă veți fi loviți de o molimă, faceți un desen cu mine și răspândiți-l peste tot!” În Italia, oamenii au început să distribuie, pe Facebook și Youtube, rețetele de paste moștenite în familie,ceea ce este surprinzător pentru că aceste rețete erau tratate, până acum, ca și comori de familie, ca secrete păzite cu strictețe.
  9. Socializare de la balcon. În fiecare seară, la ora 20:00 locuitorii din Barcelona ies la balcoane pentru a aplauda eforturile personalului medical care îngrijește pacienții cu COVID-19. Oamenii sunt creativi și în restul timpului. Recunoscuți pentru apetitul lor crescut pentru socializare, spaniolii și-au găsit soluții. De pildă, într-o curte interioară, cineva coboară și devine antrenor de aerobic. Exercițiile sunt urmate ceilalți locatari, aflați pe balcoane.
Categorii: Externe, Stil de viață
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea