VIAȚA DUPĂ COVID-19. Recuperarea medicală, șansa revenirii la normalitate

Refacerea organismului după COVID-19 este foarte importantă. La un an de la începutul pandemiei, medicii au dezvoltat un adevărat segment prin care pot să aibă grijă de pacienți după infecția cu SARS-CoV-2.

Sechelele pe care le lasă în organism COVID-19 sunt numeroase și pot afecta majoritatea organelor, sunt de părere specialiștii.

Acești pacienți pot rămâne cu o serie întreaga de complicații și probleme, dintr-o sferă largă. Sunt manifestări digestive, hepatice, la nivelul rinichiului, manifestări foarte importante la nivelul sistemului nervos central”, a explicat dr. Mihai Băican, director medical în cadrul unui spital de recuperare medicală, un spital suport COVID, în direct la Medika TV.

Nevoia de recuperare medicală este importantă, mai ales că sechelele post COVID-19 ne pot afecta serios viața, după episodul infecției.

„Se poate întâmpla ca sechelele să se permanentizeze, pot apărea fibroze la nivelul organelor. Pot apărea tulburări de ritm, cu tratament pe termen lung. Tulburări din registrul anxietății, care trebuie rezolvate. Dezvoltă un sistem post traumatic și nu mai vor la spital”, a mai spus dr. Mihai Băican.

Specialiștii au mai explicat faptul că orice procedură de recuperare medicală ar trebui să dureze cel puțin 4 săptămâni pentru formele ușoare și medii și peste 3 luni pentru cele grave și severe.

Categorii: Sănătatea în România, Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea