EXTERNE

Vești bune! Un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi gata în septembrie. Cercetători de la Oxford University lucrează la el

Un vaccin împotriva noului coronavirus, aflat în lucru la Oxford University, ar putea fi gata până în septembrie, a declarat profesoara de vaccinologie Sarah Gilbert, care coordonează echipa de cercetători, transmite Bloomberg.

Potrivit News.ro, Sarah Gilbert a declarat sâmbătă publicaţiei The Times că este sigură în proporţie de 80% să vaccinul ar putea fi gata până în septembrie.

Echipa condusă de Gilbert este una dintre zecile la nivel mondial care lucrează la un vaccin şi este cea mai avansată din Marea Britanie, a spus profesoara, care a adăugat că testele pe oameni pentru vaccin vor începe în două săptămâni.

Producerea a milioane de doze de vaccinuri ar putea dura luni de zile. Gilbert a spus că discută cu Guvernul britanic despre finanţare şi începerea producţiei înainte de obţinerea rezultatelor finale ale testelor. Asta înseamnă că dacă vaccinul va fi eficient împotriva noului coronavirus, oamenii ar avea acces imediat la serul vindecător. Ea a adăugat că succesul până în toamnă ”este posibil, dacă totul va decurge perfect”.