Vestea bună venită de la INSP: de ce nu ar trebui să ne îngrijoreze că tulpina indiană e prezentă pe teritoriul României

Institutul Național de Sănătate Publică a publicat astăzi un nou raport privind evoluția infecțiilor cu noile tulpini ale coronavirusului care au fost identificate până acum pe teritoriul României.

Potrivit INSP, până pe data de 16 mai au fost raportate 1854 de secvențieri, făcute în 7 laboratoare, în urma cărora au fost confirmate 1267 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 1248 cazuri cu britanică, 7 cu cea sud-africană și 12 braziliană.

În ceea ce privește cazurile de infectare în care s-a descoperit tulpina indiană, specialiștii INSP spun că nu se poate vorbi despre o transmitere comunitară a acesteia, cazurile toate fiind înregistrate la cetățeni indieni și izolate.

“Până la data de 16 mai 2021 au fost confirmate 12 cazuri cu linia genetică B.1.617.2. 3 dintre cazuri provin dintr-un focar din Colonia Bod, jud. Brașov și sunt cetățeni indieni. Celelalte 9 cazuri sunt dintr-un focar din Orașul Popești-Leordeni, jud. Ilfov. Dintre acestea, 8 sunt cetățeni indieni, iar unul este cetățean român, caz secundar al unui cetățean indian. Nu a fost înregistrat niciun deces. În acest moment nu se poate vorbi despre transmitere comunitară, în România, a liniei genetice B.1.617.2.”, arată raportul INSP.

Documentul mai arată că din totalul de 1267 cazuri de infectare cu una dintre tulpinile noi ale coronavirusului a rezultat un număr de 30 de decese, cele mai mult, 27, fiind provocate de tulpina britanică.

Categorii: Sănătatea în România, Știri
Tags: , , , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea