BREAKING MEDIKA Știri

VESTE EXTRAORDINARĂ! Medicament împotriva COVID-19, rezultate excepționale în testele clinice

Un medicament care ar urma să fie utilizat în tratarea COVID-19 se află în faza 1 de testare clinică. Rezultatele obținute la Spitalul Ichilov din Israel, unde, în cadrul studiului, a fost administrat unui număr de 30 de pacienți, sunt încurajatoare. Prof.dr. Emilian Damian Popovici, vicepreședinte al Societății Române de Epidemiologie, anunță pe pagina personală de Facebook, că ”29 din 30 de pacienți în stare moderată până la severă au fost externați din spital în doar 3-5 zile. Acesta este EXO-CD24, un preparat inovator bazat pe exosomi îmbogățiți cu CD24, care este dat prin aspirație directă în plămâni pentru a eradica furtuna de citokine rezultată din virusul COVID-19.”

EXO-CD24 este un medicament inovator, albastru și alb, orientat spre obiective, dezvoltat pe baza multor ani de cercetare în laboratorul prof. Nadir Arber, la Centrul Medical Tel Aviv. Preparatul este destinat pacienților moderat-severi, pentru a preveni deteriorarea într-o situație dificilă.

În faza 1 de testare clinică preparatul a dat rezultate în cazul a 29 de pacienți severi din 30, a căror stare medicală s-a îmbunătățit în decurs de două până la trei zile. Cel de-al 30-lea pacient și-a revenit, de asemenea, dar mai mult timp.

Medicul Emilian Damian Popovici explică modul în care tratamentul acționează în momentul în care se manifestă furtuna de citokine: ”preparatul se administrează prin inhalare, o dată pe zi, timp de doar câteva minute, timp de cinci zile. Unicitatea preparatului constă în următoarele fapte: un mecanism dublu care acționează pentru a inhiba acțiunea căii care duce la furtuna imună și la secreția multiplă de citokine. Preparatul este direcționat direct către inima furtunii către plămâni, astfel încât, spre deosebire de multe alte preparate din lume, care sunt administrate sistematic și inhibă selectiv o anumită citokină sau acționează mai larg, dar provoacă efecte secundare severe și multiple, EXO-CD24 este administrat local, funcționează extensiv și nu are efecte secundare. ”