Știri

VÂRSTA, RECORD ABSOLUT AL UNUI ROMÂN. Cine este și unde locuiește cel mai bătrân om din lume

Numele încă unui român a fost notat în Cartea Recordurilor. Potrivit celebrei publicații, acesta a doborât recordul mondial în ceea ce privește vârsta, fiind, în momentul de față, cel mai bătrân om din lume.

Are 111 ani și 7 luni, se numește Dumitru Comănescu și locuiește în București. S-a născut în comuna Drăgăneasa, din județul Prahova, și este printre cei mai valoroși fitopatologi din țara noastră. Inițial a studiat la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe celebrul Gheorghe Țițeica, însă a renunțat pentru a se dedica studiului plantelor. Aceasta este povestea pe scurt a vieții celui mai bătrân om din lume care, în prezent, locuiește în București.

Recordul său de vârstă a fost stabilit recent de Cartea Recordurilor, după ce în urmă cu câteva luni, cei mai vârstnici bărbați în viață ai Planetei, japonezul Chitetsu Watanabe (născut pe 5 martie 1907) și britanicul Robert Weighton (născut pe 29 martie 1908), au murit.

Cel mai bătrân om din lume a avut un mesaj pentru toți oamenii afectați de pandemia de COVID-19: „ Niciuna din greutățile vieții nu m-a învins! Împreună vom trece și peste asta! Stăm acasă și totul va fi bine!”.