Eveniment Știri

Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat anti-COVID: “Astăzi știința a triumfat! E timpul să limităm pierderile de vieți omenești”

sursa foto: Digi24

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, col. dr. Valeriu Gheorghiță, se numără, de astăzi, printre cadrele medicale care s-au imunizat împotriva noului coronavirus. Medicul infecționist a primit în această dimineață prima doză de vaccin, în centrul amenajat la Spitalul Militar Central, acolo unde acesta profesează.

„Este un moment pe care l-am aşteptat de atâtea luni alături de colegii noştri din sistemul medical – apariţia unui vaccin care să îndeplinească toate criteriile de siguranţă, de calitate şi de eficacitate. Astăzi ştiinţa a triumfat, ştiinţa este alături de noi, ştiinţa este alături de oameni şi ne-a oferit printr-un efort fără precedent al tuturor cercetătorilor la cel mai înalt nivel apariţia într-un timp cât se poate de scurt a unui vaccin care îndeplineşte toate standardele de siguranţă şi de eficacitate”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță după ce s-a vaccinat.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a adăugat că imunizarea e singura cale de a pune capăt pandemiei.

Ne preocupă în mod deosebit asigurarea unui mediu favorabil vaccinării în condiţii de siguranţă pentru fiecare persoană în parte care doreşte să se vaccineze. În imediata perioadă ne dorim ca toate vaccinurile să fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie de acest tip de vaccin pentru că vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă măsura corectă medicală, sigură şi eficientă şi rapidă prin care noi putem împreună şi doar împreună să revenim la normalitate. E timpul să reducem consecințele negative ale acestei pandemii, să limităm pierderile de vieți omenești”, a mai spus medicul infecționist.

După ce s-a vaccinat, medicul a așteptat timp de un sfert de oră, potrivit procedurilor, sub supravegherea colegilor, să vadă dacă are vreo reacție adversă la vaccin. Totul a decurs fără probleme, așa cum, de altfel, s-a întâmplat în cazul celor mai multe dintre cadrele medicale care s-au imunizat până acum. Numărul reacțiilor adverse raportate este foarte mic raportat la cel al persoanelor imunizate, iar în toate cazurile a fost vorba de reacții foarte ușoare și comune.