ALERTĂ: CORONAVIRUS BREAKING MEDIKA Știri

Val de 14 morți, raportat de Ministerul Sănătății/ Încă un deces, al șaptelea, la azilul din Galați

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți după amiază moartea a încă 14 români din cauza coronavirusului, România ajungând la 346 de decese.

Persoanele decedate aveau între 42 de ani, aceasta fiind asistenta din Țăndărei ucisă de coronavirus după ce a intrat în contact cu mai multe persoane confirmate ulterior, și 79 de ani și erau din Ialomița, Neamț, din Arad 4 persoane, Mureș, Galați, Botoșani, Hunedoara și Timiș.

În rândul celor 14 persoane decedate se află și un alt bătrân de la azilul din Galați, unde au pierit până acum din cauza coronavirusului alte 6 persoane vârstnice. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 78 de ani diagnosticat chiar în ziua morții cu coronavirus. Avea și alte boli precum  demenţă  și sechele AVC. Gălățeanul a fost internat luni în Spitalul Județean Galați, în stare foarte gravă. Prezenta cianoză, saturație de oxigen scăzută, fiind necesară intubarea. După câteva ore, bărbatul a decedat. El provenea din căminul. Sf. Ilie din Galați unde evoluează un focar de coronavirus. Prima probă pentru depistarea coronavirusului i-a fost recoltată bătrânului în data de 5 aprilie, fiind negativă. Luni, i-a fost prelevat un al doilea exudat iar rezultatul a fost pozitiv.

În județul Galați sunt 204 cazuri de coronavirus confirmate. De asemenea, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost înregistrate 14 decese în județul Galați, 7 dintre acestea fiind în căminul Sf. Ilie din municipiu.