Știri

Vaccinul Pfizer, autorizat în SUA pentru a fi folosit și la categoria de vârstă 12-15 ani. Documentația e analizată zilele acestea și la Agenția Europeană a Medicamentului

FDA (agenția americană a medicamentului) a aprobat folosirea vaccinului anti-COVID produs de compania Pfizer la copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Potrivit NBC News, specialiștii Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor urmează să se întâlnească pentru a lua la cunoștință decizia FDA și a face recomandările de administrate. Presa americană estimează că în doar câteva zile, în Statele Unite ar trebui să înceapă Campania de imunizare și la această categorie de vârstă.

Vaccinul Pfizer este folosit deja pentru vaccinarea copiilor de 12-15 ani în Canada, primul stat din lume care a aprobat folosirea serului pentru această categorie de vârstă.

O decizie este așteptată și în Europa. Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat, zilele trecute, că a început evaluarea vaccinului Pfizer pentru administrarea la copii de 12-15 ani.

Pfizer este singurul ser împotriva COVID-19 care poate fi administrat de la vârsta de 16 ani. Celelalte vaccinuri aprobate la nivelul UE se administrează de la 18 ani.