EXTERNE Știri

VACCINUL JOHNSON&JOHNSON OPRIT LA ADMINISTRARE ÎN SUA. „S-au înregistrat cazuri severe de tromboze”

Agenția pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) informează, printr-un comunicat de presă, că administrarea vaccinului produs de compania Johnson & Johnson va fi stopată, din cauza unor cazuri severe de tromboze apărute. Oamenii de știință vor renaliza serul companiei, urmând să dea un verdict oficial cu privire la eficacitatea sa.

Stoparea administrării a fost decisă după ce șase pacienți au avut grave probleme de sănătate, generate de tromboze, ulterior vaccinării cu serul produs de compania Johnson & Johnson. „Siguranța este pe primul plan. Luarea unei astfel de decizii evidențiază preocuparea noastră în privința monitorizării efectelor pe care vaccinurile le au. Vom continua să examinăm orice reacție adversă care ridică suspiciuni” se arată într-un comunicat de presă remis publicității de către oficialii FDA.

În momentul de față, o echipă de specialiști din cadrul Agenției pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Centrului de Control al Bolilor (CDC) analizează aceste reacții adverse severe produse de vaccinul companiei Johnson & Johnson. Principalul beneficiu al acestui ser este faptul că se administrează într-o singură doză. Mai mult, el nu impune condiții de păstrare speciale, așa cum se întâmplă în cazul vaccinurilor care utilizează tehnologia ARNmesager (ARNm) .