Sănătatea în România Sfatul specialistului Știri

Vaccinul anti-COVID-19 administrat copiilor, eficient 100%. Medic: „Este un mare pas înainte” (video)

Aprobarea vaccinării copiilor peste 12 ani este un moment esențial în lupta cu pandemia. Medicii explică faptul că eficiența serurilor în cazul copiilor este mai mare decât în cazul adulților.

În urma analizelor și testelor efectuate, s-a demonstrat că unele vaccinuri anti-COVID-19, precum de la Pfizer, ar avea un grad de eficiență de 100% în cazul copiilor, explică specialiștii.

Faptul că acum vaccinul poate fi administrat copiilor de la 12 ani în sus este un mare pas înainte. Ce știm până acum este că în fața tulpinii originale acest vaccin are o eficacitate de 100%, pentru că din lotul studiat niciun copil care a făcut acest vaccin nu a mai făcut boala, ceea ce înseamnă eficacitate 100%. Mai mult, știm deja publicat de câteva zile că împotriva tulpinilor noi, mai ales cea braziliană și cea indiană, eficacitatea merge până la 88%, mă refer la vaccinul Pfizer, un procent mai mult decât fericit care ne ține la distanță de boală. Ce așteptăm noi de la vaccin este să ne ferească de formele grave și decese“, a declarat dr. Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București Ilfov, în direct la Medika TV.

Mai mult, specialiștii atrag atenția părinților să se preocupe mai mult de sănătatea emoțională a celor mici.

„Trebuie să avem grijă și de sănătatea mentală a copiilor pentru că ei au auzit un an întreg că ei pot să dea boala la bătrâni și să-i omoare. Ceea ce n-a fost bine de suportat pentru unii copii care-și iubesc foarte mult bunicii și străbunicii și care poartă uneori această vină că să nu cumva să-i îmbolnăvească și faptul că au fost supuși izolării carantinării, distanței față de bunici este un lucru în plus să ne gândim la norocul pe care-l avem acum că avem vaccin. Suntem norocoși că s-a putut face un vaccin atât de repede”, a precizat dr. Sandra Alexiu, la Medika TV.