Vaccinarea profesorilor, criticată de specialiști. Prof. dr. Alexandru Rafila: „Mesajele contradictorii nu fac bine”

După îndelungi dezbateri, autoritățile au conștientizat că profesorii trebuie să reprezinte o prioritate la vaccinare. Experții în sănătate susțin că astfel de mesaje contradictorii sunt periculoase în actualul context.

Într-o intervenție în direct în cadrul emisiunii „Medika Special”, prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentant al României în OMS, a criticat modul în care actualii reprezentanți ai Guvernului au stabilit regulile în privința vaccinării profesorilor.

Profesorii ar fi trebuit considerați încă de la început o prioritate la vaccinare. Din păcate, atât domnul ministru al Sănătății, cât și șeful lui pe linie de partid, domnul vicepremier Barna, au spus la un moment dat că profesorii nu sunt o prioritate. Ori nu cred că a fost o abordare corectă, pentru că vaccinarea profesorilor este o măsură care nu-i protejează doar pe ei, este o măsură de sănătate publică ce permite funcționarea unei activități vitale și dezvoltarea în condiții de sănătate a viitoarei generații de copii. Nu cred că a fost o abordare bună”, a declarat Alexandru Rafila, care este și deputat PSD.

Mai mult decât atât, transmiterea contradictorie a informațiilor ar putea avea efecte negative asupra campaniei de vaccinare.

Mesajele acestea contradictorii nu fac bine, mai ales într-o campanie de vaccinare care trebuie să fie un obiectiv național. Este vorba și despre siguranța sanitară și cred că trebuie să respectăm cu toții niște principii care fac funcțională societatea și protejează și populația”, a mai spus prof. dr. Alexandru Rafila, la Medika TV.

În prima zi a campaniei de vaccinare dedicată exclusiv cadrelor didactice, peste 3800 de profesori s-au imunizat, arată statisticile oficiale.

Categorii: Sănătatea în România, Sfatul specialistului, Știri
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea