Eveniment Știri

VACCINAREA, INTERES MAJOR. Aproape toate locurile disponibile pentru beneficiarii etapei a II-a, epuizate în prima zi de programare. Locurile se vor suplimenta în funcție de dozele disponibile

Interes major pentru vaccinarea în cea de-a doua etapă a campaniei derulate de autoritățile din România. În prima zi de operaționalizare a platformei care permite înscrierea și programarea la vaccinare a beneficiarilor din etapa a doua, locurile aproape au fost epuizate. Astfel, s-au utilizat 305 562 programări pe cele 364 800 de sloturi puse la dispoziție pentru următoarele 20 de zile.  Cele mai multe programări s-au făcut în București unde s-au epuizat, sâmbătă, toate cele 62 182 de locuri disponibile, astfel că Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că locuitorii din București se pot înscrie și în județul Ilfov.

Referitor la orele în care platforma pentru programare nu a funcționat, autoritățile au anunțat că au existat ”câteva disfuncționalități pe o perioadă de trei ore, din cauza transferului datelor înregistrate în aplicația folosită în Etapa I de vaccinare în aplicația folosită în Etapa a II-a de vaccinare, dar situația este sub control, iar specialiștii STS asigură suportul necesar pentru buna funcționare a acesteia”.

Printr-un comunicat de presă , CNCAV anunță că ”volumul cererilor a depășit posibilitatea alocării vaccinurilor din acest moment, aspect care a generat disconfort în rândul beneficiarilor. Reamintim, cu acest prilej, că programările la vaccinare sunt condiționate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operațiunii, cât și de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv.”