UTILIZAREA SEDATIVELOR PENTRU PACIENȚII COVID-19, PE ÎNȚELESUL TUTUROR. Medic: „Există sedative care se pot administra”

Utilizarea sedativelor în cazul pacienților bolnavi de COVID-19, internați la ATI, a iscat numeroase comentarii în spațiul public. Medicii susțin faptul că administrarea acestui tip de medicamente este permisă.

Discuțiile referitoare la administrarea sedativelor în cazul pacienților bolnavi de COVID-19 și internați la ATI au apărut după scandalul iscat la Spitalul Județean din Sibiu. Cadrele medicale au fost acuzate public de faptul că-i sedează pe pacienți și-i leagă de paturi. Medicii susțin faptul că terapia cu sedative poate fi utilă în anumite condiții. „Sedativele se administrează pentru pacienții necooperanți, pentru a nu ajunge să se rănească și să-și smulgă sistemele de administrare a medicamentelor. Sunt pacienți care sunt foarte agitați și cu care nu se poate coopera” a explicat dr. Ioana Stăncel, în direct la Medika TV.

Totuși, medicii care recomandă aceste medicamente trebuie să țină cont de foarte multe aspecte înainte de a le prescrie. „În situația COVID-19 există sedative care deprimă centrul respirator și au contraindicații, dar există și sedative care se pot administra, pentru că se administrează și în alte boli restauratorii. Totuși terapia cu astfel de medicamente trebuie prescrisă ținând cont de cazul fiecărui pacient în parte” a mai spus dr. Ioana Stăncel.

Controversele legate de administrarea sedativelor au apărut, sunt de părere specialiștii, din cauza unei lipse de comunicare. „De multe ori poate fi o percepție a aparținătorilor care au durerea pierderii și a neînțelegerii procedurilor medicale. Comunicarea manevrelor medicale este esențială. În clipa în care cineva nu comunică tot ce s-a întâmplat apar aceste teorii ale conspirației” a explicat dr. Ioana Stăncel, în direct la Medika TV.

Categorii: Sfatul specialistului, Știri
Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea