Exclusiv Știri

Urmează noaptea cea mare! Ce se întâmplă cu petrecerile de Revelion. Anunțul lui Raed Arafat (VIDEO)

Urmează una dintre cele mai așteptate petreceri din an. La noapte e Revelionul, moment așteptat cu înfrigurare în toate colțurile lumii.

Momentul încheierii unui an și intrarea în altul nou e prilej de distracție și voie bună de fiecare dată. De data aceasta, însă, petrecerile de Revelion sunt umbrite de pandemie.

Acestea sunt interzise cu participarea unui număr mare de persoane, atât în familie, cât și în restaurante și cluburi.

În localitățile care au o incidență scăzută a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, restaurantele pot funcționa, dar nu la capacitate maximă. Restricțiile impuse sunt clare, iar toți cei care le încalcă vor răspunde pentru faptele lor, anunță autoritățile.

Invitat la Medika TV, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat că în ultima perioadă polițiștii și jandarmii au fost angrenați în misiuni de instruire a administratorilor de restaurante și cluburi. Zeci de mii de antreprenori din HORECA din toată țara au fost informați despre riscurile pe care și le asumă dacă organizează petreceri ilegale de Revelion.

Raed Arafat sfătuiește populația să nu dea curs petrecerilor. Acesta a recunoscut că oamenii legii nu pot descinde la locuințele oamenilor, dar în ceea ce privește restaurantele, patronii acestora riscă să fie sancționați dacă încalcă prevederile în vigoare.

Iată mesajul șefului DSU, Raed Arafat: