EXTERNE Știri

Un vaccin anti-COVID, aflat în teste, ar putea fi soluția. Ce spun despre el cei care l-au dezvoltat

Cercetătorii belgieni au în teste un candidat de vaccin împotriva noului coronavirus care ar putea reprezenta soluția pentru a pune capăt pandemiei și problemelor generate de aceasta. Potrivit oamenilor de știință care au lucrat la dezvoltarea acestui vaccin, acesta ar oferi imunitate pe viață.

Suntem singura echipă din lume care folosim vaccinul împotriva febrei galbene ca vector, ca punct de plecare pentru vaccinul nostru. Alte companii precum AstraZeneca şi Johnson&Johnson folosesc virusuri comune de gripă pe care-i pun în ARN mesager. Avantajul vaccinului nostru este că protejează şi împotriva febrei galbene, iar pentru America Latină şi Africa poate fi un bonus. În momentul în care China a pus codul genetic al lui SARS-CoV2 online, pe 11 ianuarie 2020, noi am început să dezvoltăm în două săptămâni, să iniţiem vaccinul”, a declarat Johan Neyts, şeful Institutului Rega-UCL Louvain din Belgia, citat de Digi 24.

Potrivit testelor realizate până acum pe animale, vaccinul dezvoltat de cercetătorii belgieni s-a dovedit a avea o eficiență de 100%.

“După o singură doză, la zece zile după aceasta, vaccinul nostru s-a dovedit că este eficient total pe animale. Imaginaţi-vă că dacă în China s-ar fi permis accesul imediat cu medicamente, trimise şi transportate prin Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru primii bolnavi, medici, asistente, familiile lor, împreună cu carantina, am fi putut controla izbucnirea pandemiei“, a mai precizat Neyts.