Un nou tratament a reușit eliminarea alergiei la arahide timp de până la 4 ani

Cercetătorii australieni au anunțat că au făcut un pas înainte important în vederea îmbunătățirii vieții persoanelor care suferă de alergie la arahide – o problemă de sănătate cu potențial letal. Ei au dezvoltat un tratament pe bază de probiotice care poate acționa timp de până la 4 ani, informează joi agențiile AFP și Xinhua.

În cadrul studiilor clinice efectuate în 2013 de oamenii de știință de la Institutul Murdoch pentru Cercetări Pediatrice din Melbourne, copiilor care sufereau de alergie la arahide li s-au administrat zilnic probiotice (Lactobacillus rhamnosus) și doze mici de proteine din arahide pe o perioadă de 18 luni. În urma acestor teste, 80% dintre acești copii au putut tolera consumul de arahide.

Patru ani mai târziu, cercetarea publicată miercuri în revista medicală britanică ”The Lancet” confirmă faptul că 70% dintre copiii incluși în programul de testare pot consuma în continuare arahide fără a prezenta reacții adverse.

Oamenii de știință au declarat că studiul Murdoch furnizează ”dovada importantă potrivit căreia un tratament pentru alergia la arahide este un lucru posibil”. ”Importanța acestei descoperiri constă în faptul că acești copii pot mânca alune la fel ca cei care nu au alergie la arahide”, a declarat Mimi Tang, cercetător principal în cadrul studiului.

”Acest lucru dovedește că tratamentul nostru este eficient pe termen lung, până la patru ani după finalizarea sa, și că este sigur”, a adăugat experta. ”Acest lucru sugerează, de asemenea, că posibilitatea unei toleranțe este un obiectiv realizabil în tratamentul alergiilor alimentare”, a subliniat Tang.

Conform spuselor sale, descoperirea reprezintă ”un pas înainte important pentru găsirea unui tratament pentru alergiile alimentare în societățile occidentale”, iar injecțiile acționează prin modificarea modului în care corpul reacționează la un alergen. ”Probioticul acționează asupra sistemului imunitar pentru ca acesta să genereze un răspuns protector, sau o toleranță, în locul unei reacții alergice”, a explicat Tang.

Alergiile alimentare afectează un copil din 20 și doi adulți din 100, cele mai răspândite astfel de reacții adverse fiind cele la fructe de mare, lapte de vacă, ouă și alune.

Alergie la arahide este una dintre cele mai comune cauze ale anafilaxiei, o reacție de intoleranță cu potențial fatal.

Sursa: AGERPRES

Categorii: Vademecum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Ți-ar putea plăcea

MedikaTV utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificari propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.

Puteti merge chiar acum si sa va exprimati acordul individual la nivel de cookie: