EXTERNE Știri

UN MEDICAMENT BANAL, TESTAT PENTRU A-I AFLA EFICIENȚA ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI

Contestat la începutul pandemiei de coronavirus, ibuprofenul revine în atenția oamenilor de știință care au început  un proces de testare, la finalul căruia vor să afle dacă acest medicament îi poate ajuta pe bolnavii infectați cu coronavirus să lupte mai ușor cu boala și să nu ajungă să aibă probleme grave de respirație.

O echipă formată din specialiști de la spitalul londonez Guy’s and St Thomas’ și de la King’s College sunt de părere că ibuprofenul, care care este un antiinflamator calmant pentru dureri, ar putea trata dificultățile de respirație, potrivit BBC NEWS.

În cadrul studiului, jumătate dintre subiecți, pacienți cu coronavirus, vor primi pe lângă tratamentul obișnuit și ibuprofen, în timp ce ceilalți nu. Pacienții vor primi o formula specială de ibuprofen, nu cea din farmacii.

Profesorul Mitul Mehta, de la King’s College London, unul dim membrii echipei de cercetare, a declarat: „Trebuie să facem studiul pentru a arăta că realitatea se potrivește cu așteptările noastre”.

Ibuprofenul  este un antiinflamator din clasa derivaților de acid propionic, utilizat ca antiinflamator, analgezic și antipiretic. Printre principalele indicații se numără: durere de intensitate ușoară până la moderată, febră, poliartrită reumatoidă, artroză și dismenoree.

Ibuprofenul, care a fost descoperit în 1961, se află pe lista medicamentelor esențiale ale Organizației Mondiale a Sănătății.