EXTERNE Știri

Un medicament autorizat pentru tratarea artritei, în evaluare la Agenția Europeană a Medicamentului pentru a fi folosit și în cazurile grave de COVID-19

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) anunță că a început evaluarea unui medicament folosit pentru artrită, autorizat în acest sens în UE, pentru a fi folosit la tratarea adulților diagnosticați cu pneumonie cauzată de COVID-19 și care prezintă un risc crescut de insuficiență respiratorie.

Kineret şi substanţa sa activă anakinra este un imunosupresor. Practic, acesta reduce activitatea sistemului imunitar şi a unui mesager chimic din procesul imunitar care provoacă inflamaţie.

”Se crede că acesta poate reduce inflamaţia şi deteriorarea ţesutului asociată cu COVID-19”, arată EMA într-un comunicat.

Evaluarea datelor și studiilor clinice în cazul medicamentului ar putea dura însă până în octombrie, duopă cum estimează EMA.

Agenția Europeană a Medicamentului are în evaluare și alte tratamente pentru COVID-19, singurul aprobat momentan fiind Remdesivir.