Sănătatea în România Știri

Un medic din Craiova avertizează: definiția de caz trebuie SCHIMBATĂ! Fotografiile pe care le-a făcut publice spun totul despre motiv

Un medic de la  Spitalul Militar „Dr.Ştefan Odobleja“ din Craiova a publicat pe o rețea de socializare două fotografii în care apar plămânii unei persoane tinere, sănătoase, care nu are simptome și nici probleme de respirație, iar imaginile rezultate în urma investigațiilor medicale arată că organele au fost afectate de noul coronavirus, chiar dacă boala nu s-a manifestat în vreun fel.

Medicul Alexandru Andrițoiu spune că definiția de caz trebuie schimbată pentru că, în conformitate cu definițiile actuale, multe cazuri de infectare riscă să rămână nedescoperite, iar oamenii să aibă probleme de sănătate mai târziu.

Forme atipice de Covid-19. Toţi medicii care se confruntă cu patologia Covid-19 ar trebui să se gândească la această boală şi în cazul unui pacient cu simptome ,,ciudate” apărute în plină stare de sănătate! Unii mă vor întreba ce înţeleg prin simptome ciudate! Medicii înțeleg ce spun! Astăzi am depistat un caz de Covid 19 la o pacientă relativ tânără, fără febră, fără tuse… fără niciun simptom considerat tipic sau sugestiv pentru Covid-19! Faptul ca am folosit ecografia pulmonară ce mi-a relevat modificări sugestive, m-a convins de necesitatea unui examen CT pulmonar. Examinarea tomografică a fost concludentă. Ulterior, a urmat şi confirmarea serologică. Simptomele pacientei erau doar astenie marcată, ameţeli, somnolenţă. Saturaţia în oxigen 98%! Fără comorbidităţi!“, a scris medicul militar din Craiova.

Postarea sa este însoțită și de două fotografii, iar fiecare are o explicație.

Mai jos, fotografiile, însoțite de explicațiile medicului craiovean.

“Opacităţi “în sticla mată” dispuse la periferia plămânilor…foarte concludente…”
“Imagine de ecografie pulmonară cu o bandă albă în spatele pleurei -Linii B confluente- sugestivă pentru inflamaţia alveolo-interstiţială”

Medicul susține necesitatea înființării unui registru național, în care să se regăsească inclusiv cazurile atipice.

Concluzie: este nevoie de un Registru National de semne si simptome tipice si atipice ale infecţiei cu noul coronavirus! Definiţia de caz folosită în prezent este o aiureală!“, a scris în încheiere medicul militar.