Stil de viață Utile

UN FRUCT BANAL, DAR EXTREM DE SĂNĂTOS! Nici nu știai cât de multe beneficii îți poate aduce

Corcodușele sunt fructe pe cât de banale, pe atât de sănătoase. Aproape că le ignorăm, pentru că le vedem peste tot. Corcodușii se regăsesc în România la tot pasul, iar fructele sunt apreciate  deopotrivă de copii și adulți.

Tocmai pentru că se găsesc peste tot, aceste fructe sunt subestimate. Ele reprezintă însă o sursă importantă de vitamine și minerale, având o mulțime de efecte benefice pentru organism.

Corcodușele conțin vitamine din complexul B (B1, B2, B3 și B6), dar și vitaminele A și C. De asemenea, conțin calciu, fier, potasiu, magneziu și fosfor și se numără printre fructele care au cele mai puține calorii, fiind excelentele în curele de slăbire.

Datorită conținutului bogat de Vitamina C, stimulează imunitatea și ajută în lupta împotriva infecțiilor.  De asemenea, sunt bune pentru persoanele cu anemie, dar și în cazuri de oboseală și chiar epuizare.

Datorită conținutului ridicat de Vitamina A, corcodușele sunt foarte utile în cazul unor afecțiuni oftalmologice, dar ajută și la menținerea sănătății ochilor. Tot această vitamină, în combinație cu antioxidanții care se regăsesc în fructe, au un rol important în atenuarea stresului oxidativ. Sunt un adevărat elixir al tinereții, încetinind procesul de îmbătrânire a pielii.

În funcție de soi, consumul de corcodușe poate preveni apariția cancerului, cum este cazul fructelor roșii, care au un conținut ridicat de licopen.

Antioxidanții și potasiul din aceste fructe le fac să fie utile în menținerea unui nivel scăzut de colesterol.

De asemenea, fructele pot fi folosite cu succes și pentru uz extern. Au efect cicatrizant, o compresă cu suc de corcodușe aplicată pe o rană făcând adevărate minuni.