BREAKING MEDIKA Exclusiv

Ultimele evoluţii ale scandalului demiterii cercetătorului Vînătoru de la şefia Băncii de Gene

Scandalul demiterii cercetătorului Costel Vînătoru de la şefia Băncii de Gene Buzău are o evoluţie interesantă. După ce printr-un ordin al ministrului Agriculturii, Adrian Oroş, emis săptămâna trecută, cercetătorul Costel Vînătoru a fost demis din funcţia de conducere a Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale Buzău, instituţie în curs de înfiinţare, şi în locul lui a fost trimis Adrian Chesnoiu, directorul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (A.F.I.R.), reacţiile din partea opiniei publice au fost extrem de dure în sprijinul lui Vînătoru.

Evoluţia subiectului a fost dezbătută amplu luni seară la emisiunea Medika Special, moderată de Doru Gheorghiade, iar surprizele n-au încetat să apară. Printre altele, de exemplu, Adrian Chesnoiu a explicat într-o intervenţie telefonică în direct că în week-endul trecut a scris de unul singur “Strategia de dezvoltare a Băncii de Gene Buzău”, document pe care ministrul Agriculturii i-a imputat lui Costel Vînătoru că nu l-a făcut şi l-a predat deja organelor de resort.

La rândul său, prin telefon, cercetătorul Costel Vînătoru a declarat că nu putea să realizeze o astfel de strategie atâta vreme cât Banca de Gene nu a fost înfiinţată oficial. În plus, Vînătoru a explicat că un astfel de document l-ar fi făcut într-o zi. Mai mult, în intervenţie şi Costel Vînătoru a zis că nu crede că s-ar mai putea întoarce la conducerea Băncii de Gene Buzău după ce autorităţile i-au aplicat un astfel de tratament umilitor şi a demarat politizarea cazului.

Mai multe detalii AICI.

Medika Special 16.12.2019 – SCHIMBARE INCREDIBILĂ LA BANCA DE GENE!

SCHIMBARE INCREDIBILĂ LA BANCA DE GENE!Cine câștigă, cine pierde: scandalul pensiilor militare. Ce vor 2000 de polițiști! Efectele grave ale descompunerii cadavrelor de oi de la Midia, Ce se poate întâmpla cu turismul de pe litoral.Medicamentele continuă să dispară de pe piață. Cine sunt responsabilii.Invitați:Partea IDUMITRU COARNĂ, Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) din Ministerul Afacerilor InterneADRIAN CUCULIS, avocatPartea a II-aCORALIA KRYEILER, preşedintele Asociației Distribuitorilor Europeni de MedicamenteRADU GANESCU, președintele COPAC

Gepostet von Medikatv am Montag, 16. Dezember 2019