Sănătatea în România Știri

Tulpina britanică a noului coronavirus umple spitalele de bolnavi. Copiii, tot mai expuși în fața virusului

Valul 3 al pandemiei este guvernat de prezența tulpinii britanice a noului coronavirus. Medicii susțin că această tulpină crește numărul îmbolnăvirilor și al cazurilor grave.

Respectarea măsurilor de protecție sanitară este mai importantă ca niciodată, avertizează medicii. Toate acestea din cauza tulpinii britanice a SARS-CoV2. Aceasta face virusul mult mai agresiv, sunt de părere specialiștii. Din această cauză numărul internărilor a crescut considerabil.

Majoritară este tulpina britanică. Ce înseamnă asta? În toamnă, de exemplu, dintr-o familie ne venea un membru sau doi. Acum ne vine toată familia, de la copil până la bunică. În aceeași zi sau în interval de o zi două, ne trezim că vin toți”, a precizat dr. Ștefan Lazăr, medic primar boli infecțioase la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală, în direct la Medika TV.

Mai mult decât atât, această tulpină infectează în număr mare și copiii. La începutul pandemiei, coronavirusul nu reprezenta o amenințare pentru copii. Acum, din cauza tulpinii britanice, situația s-a schimbat.

Din păcate formele de boală nu fac diferențe foarte mari. Colegii mei care lucrează la pediatrie au observat apariția unor forme mai serioase de boală, chiar și la copii. Pneumonii mai extinse, unii chiar necesită administrarea de oxigen”, a mai spus dr. Ștefan Lazăr, la Medika TV.