Alăptarea este un proces foarte important, mai ales în primele luni de viață ale bebelușului. Tocmai de aceea, Simona Bălănescu, gazda emisiunii „Doctor Medika”, difuzată la Medika TV, a discutat cu specialiști în domeniu despre acest subiect.
Invitata Simonei în platou a fost dr. Mihaela Niță, medic pediatru și consultant în lactație, care a explicat cum trebuie alăptați bebelușii, în primele luni de viață. „Frecvența alăptărilor în prima perioadă este destul de mare. 8, 10 minim alăptări în 24 de ore, pentru prima lună de viață a copilului. Chiar dacă nu avem cerere, putem trezi bebelușul pentru a-l hrăni” susține dr. Mihaela Niță.
După prima lună, modalitate de alăptare se schimbă și trebuie să corespundă nevoilor pe care copilul le are. Părinții nu trebuie să fie îngrijorați, pentru că cel mic va ști cum să ceară singur de mâncare. Alăptatul influențează, mai departe, creșterea copilului. „Creșterea nu este liniară și poate să aibă această perioadă de puseu de creștere în care chiar să mănânce mai mult și mama să aibă senzația că nu mai are suficient lapte. Dar dacă are răbdare, o zi două, de regulă nu durează mai mult și crește secreția laptelui” mai spune dr. Mihaela Niță.