Deși poate suna bizar, „a mânca apa” este un concept cât se poate de real. Scopul său este de ajuta organismul să se hidrateze cât mai bine. Apa poate fi „mâncată” fie prin consumul de fructe și legume bogate în apă, fie prin gestul de a bea apă cu înghițituri mici, ca și cum ai mesteca.
Principalul rol al apei în organism este de a-l hidrata și de a potoli setea, mai ales în zilele caniculare. Specialiștii în nutriție și sănătate au elaborat un nou concept prin care aportul zilnic de apă al organismului poate fi îmbunătățit. Este vorba despre gestul de a „mânca apa”. Chiar dacă lichidul vital nu este mâncat la propriu, acest concept promovează niște principii potrivit cărora apa ar pute a fi „mâncată”.
Cum poate fi mâncată apa?
În primul rând, putem mânca apa, dacă vom consuma fructe sau legume care au un conținut ridicat de apă în compoziția lor. Așa cum este de exemplu pepenele roșu, unul dintre fructele preferate pe timpul verii care are în compoziția sa un conținut ridicat de apă. Mâncând pepene roșu, practic ingerăm și apa pe care o conține. De asemenea, castravetele are în compoziția sa apă din belșug. Pe lângă apă, atât pepenele cât și castravetele conțin substanțe nutritive și minerale necesare funcționării organismului.
Iar lista poate fi continuată de salata verde, roșii, spanac, țelină, grapefruit, struguri sau afine. Toate aceste fructe și legume au un conținut ridicat de apă și sunt foarte eficiente pentru a fi consumate în timpul verii, datorită faptului că asigură o mai bună hidratare. Iar hidratarea este esențială mai ales în zilele caniculare.
O altă metodă de a „mânca” apa este de a o consuma în înghițituri mici, ca și când am mesteca-o. Tehnica este foarte eficientă pentru că asigură necesarul de hidratare atât organismului, cât și sistemului digestiv. Practic, dozăm apa mult mai eficient în corp prin acest gest, spun specialiștii.