Știm cu toții cât de greu este să găsim un fruct de avocado bun; de aceea, este lesne de înțeles că, atunci când îl găsim, dacă nu îl putem consuma imediat dorim să îl păstrăm cât mai mult timp în condiții perfecte.
Recent, pe TikTok a făcut furori un truc care ne învăța cum să păstrăm avocado astfel încât să îl ferim de oxidare. În videoclipurile care au făcut înconjurul lumii, utilizatorii încurajează oamenii să păstreze felii din avocado în apă pentru a le păstra proaspete pentru două zile. Și, deși aces truc chiar funcționează, reprezentanții Administrației pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite ale Americii au lansat un semnal de alarmă: nu este sănătos deloc să facem acest lucru!
@sidneyraz testing how to keep an avocado fresh over two days #avocado #inmy30s
Invitat în cadrul emisiunii Good Morning America, un oficial al FDA a vorbit despre pericolul din spatele acestui truc: ”Principala îngrijorare este faptul că pot exista anumiți agenți patogeni, precum Listeria monocytogenes, Salmonella spp., care se pot dezvolta pe suprafața fructelor de avocado sub apă.”, a atras atenția expertul.
De asemenea, dr. Erin Carter, activ și el pe TikTok, a vorbit despre pericolul din spatele acestui truc: ”Se pare că nu este o idee chiar atât de bună. Să depozitezi fructele de avocado în acest fel poate duce la dezvoltarea unor tipuri de bacterii, ce te pot îmbolnăvi. Infecțiile cu acestea nu sunt deloc plăcute, sunt sigur că îți dorești să le eviți.”
Listeria sp. este o bacterie des întâlnită în produsele de origine animală netratate termic. Prin infectareacu această bacterie, apare listerioză. Listerioză poate determina simptome severe și complicații grave pe termen lung, mai ales la persoanele cu o imunitate slăbită, printre care și femeile însărcinate.
Salmonella este bacteria implicată în etiologia celei mai frecvente boli diareice din SUA și probabil din lume. Salmonella trăiește în mod obișnuit în intestinele animalelor și ajunge să contamineze diversele alimente sau apă, devenind în acest fel patogenă pentru om.