Nelipsită de la mesele de sărbători, mămăliga pare a fi un aliment cu adevărate proprietăți pentru sănătatea organismului. Mălaiul, ingredientul principal folosit pentru prepararea mămăligii, conține vitamine și minerale necesare bunei funcționări a organismului.
Mălaiul, ingredientul principal folosit pentru prepararea mămăligii, conține numeroase vitamine și minerale, ceea ce transformă mămăliga într-un aliat al organismului.
Beneficiile pe care le are mămăliga
Astfel, mămăliga ar putea susține sănătatea digestivă și ar putea ajuta la prevenirea constipației. De asemenea, favorizează și buna funcționare a sistemului digestiv.
Fibrele din compoziția mălaiului ajută digestia și flora intestinală. Mai mult decât atât, datorită conținutului scăzut de grăsimi saturate și de sodiu, mămăliga poate suține și sănătatea inimii. Mămăliga poate contribui la menținerea tensiunii arteriale în limite normale și la reducerea riscului de boli de inimă.
Vitamine și minerale care se regăsesc în mămăligă
Mămăliga conține o serie de vitamine și minerale esențiale pentru sănătate, cum ar fi:
- Vitamina B6
- Vitamina B9
- Fier
- Magneziu
- Fosfor
Cum să pregătești o mămăligă sănătoasă și gustoasă?
Prepararea mămăligii este foarte simplă și poate fi adaptată după gust. Pentru o rețetă clasică de mămăligă, ai nevoie doar de:
- 1 litru de apă,
- 250 g mălai,
- puțină sare.
Se fierbe apa cu sare, se adaugă mălaiul treptat, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Se fierbe la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute.