Eveniment Știri

Tot mai multe țări din Uniunea Europeană sar în ajutorul României ca să treacă cu bine peste criza sanitară fără precedent

Primii pacienți români care au nevoie de terapie intensivă au ajuns deja în Ungaria, care s-a oferit să preia 50 de bolnavi din țara noastră, a cărei capacitate de ATI e total depășită.

Un alt ajutor vine din Danemarca, țară care a anunțat că va trimite în România 15 ventilatoare mobile şi 8 concentratoare de oxigen pentru tratarea pacienților COVID-19. În plus, danezii s-au arătat pregătiți să acorde asistență suplimentară țării noastre.

Nu în ultimul rând, un gest important a fost făcut de Italia, care a donat României 5206 de fiole de anticorpi monoclonali.

În această dimineață, Ministerul Sănătății a cerut Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă activarea Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene pentru asigurarea tratamentului cu anticorpi monoclonali neutralizanţi a unui număr de 40.000 bolnavi COVID-19.

Există promisiuni de sprijin şi din partea altor state pentru acest tratament. Am discutat ieri cu dna. Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate despre intenţia noastră de activare a mecanismului de protecţie civilă în vederea aprovizionării cu medicamentele necesare asigurării tratamentului pacienţilor noştri”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, citat într-un comunicat de presă al M.S.