Sănătatea în România Sfatul specialistului

Topul operațiilor estetice la care apelează româncele

Medicii esteticieni au realizat un top al intervențiilor chirurgicale la care româncele apelează pentru arăta ca vedetele din reviste.

Cea mai solicitată intervenție chirurgicală atunci când vine vorba despre înfrumusețare rămâne cea de modelare a sânilor. Medicii specialiști susțin faptul că româncele nu-și doresc doar sâni mai mari, ci și sâni mai mici sau care să arată cât mai aproape de cei naturali. „Cu pandemie sau fără pandemie, oamenii caută să-și trăiască viața cât mai normal cu putință. După lockdown-ul de anul trecut, lucrurile au început să reintre în normal în privința operațiilor estetice. Există un clasament al celor mai cerute operații, care nu este extrem de ferm. Pe acest podium pe poziția 1 sunt operațiile la nivelul sânilor. Și nu mă refer doar la implanturi, ci și operații de reducție mamară sau lifting mamar” a explicat dr. Silvia Stănculescu, medic specialist chirurgie estetică, în direct la Medika TV.

După operațiile care vizează zona bustului, româncele sunt interesate de intervențiile prin care este redus țesutul adipos, apoi de cele de înfrumusețare a nasului. „Totodată, multe paciente apelează la lipoaspirație, rinoplastie sau blefaroplastie. Se cunoaște un trend al solicitărilor în privința operațiilor efectuate la nivelul ochilor, odată cu începerea utilizării măștilor. Cumva este de înțeles având în vedere că ochii ies acum mai mult în evidență” a mai spus dr. Silvia Stănculescu.