Durerile în piept pot avea multiple cauze. Unele pot fi de scurtă durată, alte intense și de lungă durată. Mergi la medic dacă te confrunți cu astfel de probleme, pentru ca durerea în piept să nu-ți pună viața în pericol.
Simona Bălănescu, gazda emisiunii „Doctor Medika”, a discutat cu dr. Nicoleta Oprescu, medic primar cardiolog, despre durerile care pot apărea în zona pieptului. Medicii susțin că există două tipuri importante de durere care se regăsesc în regiunea toracelui. „Dacă vorbim despre durerea în piept putem spune că există dureri superficiale și profunde. Primele sunt acele dureri care sunt ca niște înțepături de câteva secunde, care se modifică în funcție de mișcările toracelui. Când apar durerile profunde este bine să facem investigații și o anamneză mult mai aprofundată” a explicat dr. Nicoleta Oprescu.
De cele mai multe ori, durerile profunde sunt însoțite de o serie de simptome. „Când apare durerea profundă trebuie să vedem ce fel de iradiere are. Dacă iradiază la nivelul umerilor, dacă este însoțită de transpirații profunde, de greață, de vărsături, dacă dă stare de leșin, atunci suntem mult mai atenți la această durere. Răspunsul corect este un răspuns care trebuie luat în contextul pacientului. Când apare durerea profundă însoțită de simptome, fie merge la cardiolog, fie la camera de gardă” a mai spus dr. Nicoleta Oprescu.